Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Foreløpig/midlertidig svar (rutine)

Denne funksjonen skal brukes hvis endelig svar ikke kan gis innen 14 dager. Særlover kan gi andre frister. Det er laget en egen mal for foreløpig svar. Innholdet i malen må redigeres i hvert enkelt tilfelle.

Saksbehandler er ansvarlig for at søker eller andre som henvender seg til kommunen får foreløpig svar på henvendelsen sin hvis endelig svar ikke kan gis innen fristen.

Midlertidig svar ved mottatt e-post: I følge forvaltningsforskriften skal det gis bekreftelse på mottatt elektronisk henvendelse: jf. eForvaltningsskriften § 6.

(1) Et forvaltningsorgan som mottar henvendelser i elektronisk form skal gi bekreftelse til avsender om at en henvendelse er mottatt.

(2) Bekreftelse bør gis straks henvendelsen er mottatt. Den bør inneholde et referansenummer eller lignende og angi på hvilket tidspunkt henvendelsen ble mottatt.

(3) Forvaltningsorganet kan unnlate å sende bekreftelse, hvis henvendelsen er av en slik art at den ikke utløser saksbehandling, eller mottaket fremgår på annen betryggende måte, og ved bruk av automatiserte systemer der henvendelsen straks blir besvart. Forvaltningsorganet kan også inngå avtale med næringsdrivende og med andre forvaltningsorganer om ikke å sende egen bekreftelse etter denne bestemmelsen i forbindelse med rutinemessig eller periodisk rapportering.

 

 

Laster...